woensdag 19 oktober 2016

Spoel met condensator

Spoel met condensator

Les 4a De Condensator en de spoel. WISSELSTROOMTHEORIE Serie- en parallelschakelingen van Condensatoren en Spoelen. De spanningen UL over de spoel en UC. Een module voor nlt en wiskunde D stand en een spoel of een condensator. Wanneer we deze condensator in serie zetten met een weerstand van 10k. Een blus-diode of in een wisselspanningsysteem een condensator geplaatst.

Op de ingang van het netwerk zet je een sinusvormige spanning Uin met een. Complexe impedantie, een korte introductie Met de volgende calculator worden diverse eigenschappen berekend van een seriekring bestaande uit een weerstand en een spoel of condensator. Combinaties of weerstanden, spoelen en condensatoren Java applet: Combinaties of weerstanden, spoelen en condensatoren. RLC-kring - Deze schakeling bestaat uit een weerstand (R een spoelinductie (L een condensator (C welke in serie of parallel zijn geschakeld. Berekeningen aan een serieschakeling van een condensator en. Condensator - De elektrische tegenhanger van de condensator is de spoel.

Combinaties of weerstanden, spoelen en condensatoren

Spoel met condensator

Teleac Moderne Elektronica 1976: Les4b Condensator en spoel. De drie tot dan toe bekende basiselementen van een elektrisch circuit, de weerstand, de condensator en de spoel, worden elk door twee van. Pfd condensator of een spoel in de schakeling op te nemen. Stroom en spanning door weerstand, condensator en spoel. Luidspreker Wisselfilters Spoelen met litze- draad gebruik je in filters die een zeer hoge Q-factor moetn hebben, zoals in afstemkringen van radio ontvangers. Berekeningen aan een serieschakeling van een spoel en een condensator.

Afgestemde LC kringen Een afgestemde kring bestaande uit een spoel L ( met de eenheid Henry) en een condensator C (met de eenheid Farad) heeft een bepaalde resonantie. Op de frequentiegenerator wordt de serieschakeling van de onbekende spoel en de referentie condensator aangesloten. Formules 8C120: Meten en Modellen Condensator: ZC. In dit Java applet kunnen weerstanden, spoelen en condensatoren in serie enof parallel geschakeld worden op een wisselspanning. Alleen geldt voor die apparaten de wet van Ohm niet.


Combinaties van weerstanden, spoelen en condensatoren

Impedantie - Het begrip impedantie wordt in de elektriciteitsleer gebruikt om te rekenen met spoelen en condensatoren die een tijds- en frequentieafhankelijke weerstand. Om deze opdracht te kunnen maken moet je je kennis over. Uit de Teleac serie Moderne Elektronica Les 4 de condensator en de spoel. Ontstoring van een spoel Ontstoring bij aansturing van spoelen met relais contacten. De elektrische tegenhanger van de condensator is de spoel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.